DXN Cream Coffee Kimondottan az európai piac igényei alapján készült. Kiváló minőségű instant kávépor, Ganoderma-kivonat és kávékrémpor keveréke. Ha egy krémes kávéra vágyik, de csökkenteni szeretné a napi cukorbevitelét, a DXN Cream Coffee egy tökéletes választás! Összetevők: növényi eredetű tejszín, instant kávépor, Ganoderma-kivonat
Tápanyagtartalom 100 g termékben 14 g termékben Energia: 465,0 kcal 65,0 kcal Fehérje: 10,9 g 1,5 g Zsír: 20,5 g 2,9 g Szénhidrát: 59,3 g 8,3 g 1 dobozban 20 tasak található, 1 tasakban 14 g kávékeverék van. instant kávépor A kávé kapcsán most nem a kávécserje rendszertani besorolásáról, a nyers vagy pörkölt kávébabban található összetevőkről, a különböző kutatások által tudományosan alátámasztott hatásokról, a kávézást körüllengő mítoszokról és legendákról, vagy a kávézás történetéről szeretnék írni. Sokkal inkább szeretnék egy olyan kérdést körbejárni, amely immár évtizedek óta megosztja a kávé szerelmeseit: nevezetesen a daráltkávé instant kávépor kérdését. Ahogy az már közismert, a világ kávéivó része évtizedek óta több részre szakadt. Az egyik csoport szerint az instant kávépor (és az azokból készült különböző keverékek) a lehető legjobb, míg a másik csoport szerint a lehető legrosszabb formái a kávénak. Hasonlóképpen a tejes tea-natúr tea, vagy a cukrozott tea-cukrozatlan tea fogyasztói közt megfigyelhető véleménykülönbséghez, ezt a kérdést sem lehet egyetlen tollvonással eldönteni. Számos formában rajongunk a kávéért. Ezek közt megtalálhatók az eszpresszó, kapucsínó, mokacsínó, stb. változatok, van aki tejjel, tejszínnel vagy csak feketén fogyasztja kedvenc italát. Vannak, akik a mindössze 25-30 ml tömény, méregerős feketére esküsznek, míg mások az amerikai kultúrára jellemző híg, akár fél liternyi kávélevest részesítik előnyben. Vannak, akik házilag, frissen darált pörkölt kávéból, míg mások tasakból/üvegből öntik/kanalazzák ki a mindennapi italuk elkészítéséhez szükséges instant kávéport. Talán közhelynek hangzik, de ahány kávéfogyasztó van a világon, annyi féle-fajta kávét kóstolhatunk. Ekkora kavalkádban mégis mi az, ami meghatározza egy élvezeti cikk (jelen esetben a kávé) értékét? A válasz, talán túl kézenfekvő: a felhasznált alapanyagok minősége. Ahogy azt már megszokhattuk, a DXN mérnökei csak a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják fel, így talán nem meglepő, hogy a különböző cukrozott és cukormentes instant kávékeverékek alapanyaga a kiváló minőségű Arabica kávé. Ez a kiváló alapanyag garanciát jelent arra nézve, hogy a belőle készült, azonnal oldódó (instant) kávépor is kiváló minőségű legyen! Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk van (legalábbis ezt sulykolják belénk nap mint nap), így a fejlett világban a régi, szertartásos kávéfogyasztás is egy egyre inkább a történelem homályába vesző, eltűnőben levő szép hagyomány. Ahogy az étkezésünkben, úgy a kávézási szokásainkban is az egyre kényelmesebb megoldásokat részesítjük előnyben. Ehhez azonban nem kell lemondani a minőségi alapanyagokról, a különleges aromáról és az egzotikus ízvilágról! Tudta Ön, hogy: * minden 30 másodpercben 120.000 csésze kávét isznak meg naponta, csak Európában? * a kávéban számos bizonyítottan jótékony hatású vegyület, mint fenolsavak (pl. a klorogénsav), antioxidáns hatású polifenolok (pl. a különböző izoflavonok, katechinek, flavononok, stb.) találhatók? * hogy egy csésze kávéban akár 2?3x annyi antioxidáns hatású vegyület található, mint ugyanakkora mennyiségű zöld teában? * a DXN kávékeverékei immár az egyedi design-nal ellátott DXN kávéautomatákban is elérhetők? növényi eredetű tejszín Manapság egyre több ember szenved laktóz intoleranciában. A DXN mérnökei ezért csak a legszükségesebb esetben használnak tejszármazékokat. A DXN italporokban (instant kávékeverékek, Nutrizhi) használt növényi eredetű tejszín nádcukorból készült glükóz-szirupot, pálmavajat, kazein savat, foszfátokat (E 340, E 451), emulgeálószereket (E 471, E 472e) és természetes színezéket, riboflavint (E 101) tartalmaz. cukor A gyártótól kapott nyilatkozat alapján a DXN termékekben használt cukrot cukornádból (Malajziában javarészt a Saccharum officinarum-ot és a Saccharum arundinaceum-ot termesztik) nyerik. A következő hírlevélben a Zhi Mocháról és a Cocozhi-ról lesz szó. Szép napot kívánok! Tóth Lajos http://dxn.dxn.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése